De tel kwijt

Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik al bij de Open Coffee in Den Bosch ben geweest. Hoeveel gesprekken ik daar al heb gevoerd en hoeveel koppen koffie ik al heb gedronken.

Hoewel ik met mijn bedrijf in Tilburg gevestigd ben, maak ik graag iedere maand de reis naar de Verkadefabriek in Den Bosch. De sfeer is altijd open, gemoedelijk. De mix tussen gesprekken met ‘oude’ bekenden en nieuwe mensen ontmoeten maakten het ook vanochtend weer een boeiende ochtend.

Zo sprak ik Marina van Wiggen die voor het eerst op de OC kwam en vertelde dat ze in het najaar wil gaan beginnen met haar eigen bloemisterij voor met name rouw-en trouwwerk. Waarbij ze de kracht zoekt in het zo persoonlijk mogelijk maken van deze bloemwerken. In plaats van, wat ze zelf noemde: ‘doe mij maar nummer 15’.

Tijdens zo’n gesprek gaan ongemerkt mijn gedachten naar: ‘wat zou ik voor haar kunnen betekenen, om haar een flitsende start te geven?’ Tenslotte kan ik als online communicatiespecialist ervoor zorgen dat startende ondernemers (en ook al gevestigde) beter zichtbaar worden op Internet. Zowel binnen zoekmachines als Google als binnen de diverse social media kanalen. Zeker wanneer ik dat combineer met mijn fotografie en filmmaker vaardigheden.

Tot concrete afspraken is het deze ochtend niet gekomen. Maar het uitwisselen van elkaars visitekaartje en een connectie aangaan op LinkedIn is wel een belangrijke eerste stap.

Erwin van Gestel
www.P-Focused.nl

Reacties zijn gesloten.